Gooi muziek en schilderen in de blender, en je krijgt: RITME, RECYCLEN & REPEN! 

Ontdek het tijdens een rondleiding door de tentoonstelling Onbegrensd in het Mondriaanhuis. Vervolgens ga je onder begeleiding van kunstdocent Daphne Veringa zelf schilderen op muziek.

Daphne vangt je op bij Scholen in de Kunst in het Eemhuis. Vanuit daar wandelen we samen naar het Mondriaanhuis (1km).

Mondriaanhuis
Het Mondriaanhuis viert het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan met de tentoonstelling Onbegrensd. Voor deze expositie hebben zeven duo’s van beeldend kunstenaars en componisten nieuw werk gemaakt. Het resultaat van deze samenwerking is nu te zien én te horen in het museum. Speciaal voor Kunstbrouwerij verzorgd het Mondriaanhuis een rondleiding. Leuk én leerzaam!

Workshop
Na de rondleiding wandelen we terug naar het Eemhuis en is het tijd voor drinken en wat lekkers. Daarna ga je je eigen kunstwerk maken door muziek en schilderen te combineren. Hoe dat precies gaat, leer je allemaal van Daphne.

Tip: we gaan met verf aan de slag, trek dus kleding aan die vies mag worden.

De dag wordt afgesloten in ons atelier in het Eemhuis bij Scholen in de Kunst. Vanaf 12.35 uur zijn (groot)ouders/verzorgers welkom om onze mini expositie te bekijken met de zelfgemaakte onbegrensde kunstwerken.

Programma
9.30-9.45 Vanaf Eemhuis wandelen naar Mondriaanhuis (1km)
9.45-10.45 Mondriaanhuis: rondleiding tentoonstelling Onbegrensd
10.45-11.15 teruglopen naar Eemhuis & pauze
11.15-12.35 workshop naar aanleiding van de tentoonstelling Onbegrensd
12.35-12.45 mini expositie 

Samenwerking
Dit is een samenwerking van het Mondriaanhuis en de Kunstbrouwerij. Lees hier meer over de tentoonstelling Onbegrensd: https://www.mondriaanhuis.nl/nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/onbegrensd

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de expositie in het Mondriaanhuis én wil je lekker zelf de handen uit de mouwen steken? Meld je dan aan!

Deze workshop is voor de leeftijd 8+.

Datum wo 01 mrt
Tijd 9.30-12.45 uur
Locatie Mondriaanhuis & Eemhuis
Toegang €17,50
Leeftijd 8+
Docent Daphne Veringa

CONTACT

ZOEKRESULTAAT