Taco van Dijk is theaterdocent aan de vooropleiding De Noorderlingen in Groningen en medeoprichter van theatergroep De Jongens, die tijdens Spoffin de nieuwe voorstelling De Passiefisten spelen. ‘Wij maken al meer dan 10 jaar tekstloze voorstellingen die we spelen in binnen- en buitenland. Onze stijl laat zich omschrijven als beeldend, spectaculair en uitermate energiek. Het terugkerende element in al onze voorstellingen is slapstick. Fysieke humor van grof tot verfijnd, van het betere gooi- en smijtwerk tot en met uiterst nauwkeurig millimeterwerk,’ aldus Taco van Dijk.

De masterclass is bedoeld voor mensen die over een basisbekwaamheid in theatrale vaardigheden beschikken en in staat zijn een dag lang zeer fysiek te werken. Van Dijk legt verder uit: ‘We gaan leren door te doen. We beginnen met een korte introductie van de werkwijze die we met De Jongens hanteren. Het is een effectieve manier om veel materiaal in weinig tijd te genereren.
Na een korte fysieke warming up, gaan we in kleinere groepen scènes maken die als uitgangspunt zullen dienen voor de rest van de dag. In deze korte scènes gaan we vervolgens goed leren kijken naar het materiaal. Waar zit de grap? Hoe ontleden we de scène in heldere, concrete en herhaalbare stappen? Nadat we dat hebben onderzocht gaan we de algehele timing van de scène bepalen. Aan het einde van de dag presenteren we de scènes aan elkaar.’

In deze workshop leer je hoe je snel materiaal genereert, hoe je een scène in stappen opdeelt en wat daarbij belangrijk is. Ook krijg je inzicht in de edele kunst der timing. Bovendien leer je wat tips en trucs om te vallen, klappen te incasseren en/of uit te delen.

Zelf meenemen: Bewegingskleren, pen en papier en doorzettingsvermogen. Goede slapstick ziet er makkelijk en terloops uit, maar slapstick maken is hard werken met vallen en opstaan. Letterlijk.

Datum do 25 aug
Tijd 10:00 - 18:00 uur (Bij grote belangstelling is er een tweede masterclass op woensdag 24 augustus, 10.00-18.00 uur).
Locatie Eemhuis
Toegang € 35,00
Jongeren, gevorderde amateurs/semi professionals
Docent Gezelschap De Jongens (NL)

CONTACT

ZOEKRESULTAAT