In de masterclass gaat kunstenaar Sam Drukker in op de problematiek van ‘kijken’. Alle kennis die we hebben, alles wat we hebben geleerd en dat wat we weten, is van geen enkele waarde als je goed en neutraal wilt waarnemen. Taal is hier de grote boosdoener. Al hebben we deze weer nodig om dit alles uit te leggen met werk uit de kunstgeschiedenis.  Aan de orde komen ook begrippen als ‘vlak’, ‘vorm’, ‘lijn’ en ‘toon’. Er zal worden geschilderd met acryl in ultramarijn, oker en wit, met behulp van kwast en paletmes.

Wat zal er gebeuren?
Er zal worden geschilderd met acryl in ultramarijn, oker en wit. Als kwast is een fijne, ronde geschikt. Er kan worden gewerkt op geprepareerd papier van 50 x 65 cm (mits een bord aanwezig). 

Benodigdheden
Een paletmes, water en lapje is gewenst. 

Sam Drukker (Goes / 1957)  Academie Minerva te Groningen
Het expressieve werk van Sam Drukker kenmerkt zich door een vlot handschrift, een theatraal licht/donker contrast en intens kleurgebruik. Vaak werkt hij in olieverf en altijd op gebruikt materiaal zoals zeildoek en gevonden stukken hout. Naast dik opgebrachte partijen blijven grote delen onbeschilderd of worden in sterk verdunde verf uitgevoerd. Transparante, vervloeiende tinten die aan aquarel doen denken.

Sam Drukker exposeert in het binnen- en buitenland. Zijn werk is in vele collecties opgenomen.

Deze masterclass is uitverkocht.

Datum za 19 nov
Tijd 10.00-16.00 uur
Locatie Eemhuis
Toegang € 65,-
volwassenen

CONTACT

ZOEKRESULTAAT