Op 19 november geven drumdocent Hans Weijergang en basdocent René Dissel een masterclass bas en drums in het Eemhuis.

Zoals de titel al zegt gaat het om het samenspel tussen drummer en bassist waarvan verschillende stadia worden belicht en nu eens speciaal voor de ritmesectie in een interactief programma. Neem dus je bas of stokken mee, want samen spelen is leren. Drumstel en basinstallatie is uiteraard al aanwezig.

Kom als duo bassist en drummer van je band en speel vrijblijvend een groove of stukje van een liedje om te kijken of er verbeteringen in jullie samenspel zijn aan te brengen als dat nodig is? Niet alleen voor leerlingen van Scholen in de Kunst, iedereen is welkom ook als je nog niet in een band speelt en wel geïnteresseerd bent kun je natuurlijk ook komen kijken of meedoen en het is ook nog eens gratis!

We zullen gebruik maken van een aantal voorbeelden, o.a. in de vorm van delen van bestaande liedjes en wat backtracks zonder bas en drums.

Samenspel onderdelen die aan de orde komen;

- Locken met de bassdrum en/of juist niet locken, waar moet je op letten?
- Tempo vastheid en timing tips en tricks -Groove spelen met opvatting en/of interpretatie, voor/achter en op de tel wat is het verschil?
- Sound en techniek in bepaalde stijlen

Liedjes of delen van liedjes die we zullen gebruiken, neem er eventueel alvast een aantal door zoals; unisono voorbeelden d.w.z. waar de bas en bassdrum (kick) samen locken; Love rairs it’ s ugly head van Living color en gelijksoortige stukken.

Basdrum slechts paar noten van basslick:
- Sex Machine James Brown
- People say The Meters

Basdrum vast:
- every day i got the blues John Mayer met drummer Steve Jordan en bassist Pino Palladino (shuffle)

Aanmelden
Wil je je gratis aanmelden voor deze masterclass? Stuur dan een mailtje met je naam, leeftijd en instrument naar Renedissel@scholenindekunst.nl en hansweijergang@scholenindekunst.nl. 

René en Hans hopen jullie allemaal 19 november te zien!

Datum za 19 nov
Tijd 14.00-16.00 uur
Locatie Eemhuis
Toegang gratis
alle leeftijden
Docent Hans Weijergang/René Dissel

CONTACT

ZOEKRESULTAAT