Volg een rondleiding door de tentoonstelling van Folkert de Jong in Kunsthal KAdE en maak een animatiefilmpje met kunstenares Gemma Oosterhof.

We starten de dag met een rondleiding door de tentoonstelling ‘Ministry of Fear/Foam’ van kunstenaar Folkert de Jong in Kunsthal KAdE.

Folkert de Jong
De Jong maakt levensgrote kunstwerken van heel bijzonder materiaal: Styrofoam en polyurethaan-schuim. Het is materiaal dat normaal gesproken wordt gebruikt in de bouw, de architectuur en de decorbouw. Tijdens de rondleiding leer je op een heel nieuwe manier kijken naar kunst én kun je alvast inspiratie opdoen voor het vervolg van de dag.

Workshop
Na het bezoek aan Kunsthal KAdE gaan we namelijk zelf aan de slag in het atelier van Scholen in de Kunst in het Eemhuis. Kunstenares Gemma Oosterhof leert jou daar hoe je je eigen unieke animatiefilmpje kunt maken, geïnspireerd op het werk van Folkert de Jong. Het wordt een combinatie van een verhaal bedenken, knutselen met verschillende materiaalsoorten en véél beeldmateriaal opnemen. Leuk én leerzaam!

Afsluiting
Om 14.15 uur zijn (groot)ouders en overige leden van het ophaal comité van harte welkom om het eindresultaat te bewonderen. Binnen een week na FOLKERT, FILMPJES & FUDGE ontvangen de kinderen de filmpjes via de mail.

Tussendoor verzorgen we een lunch. Bij speciale dieetwensen/allergieën willen we je vragen om zelf iets mee te nemen.

Programma
10.00-11.00 uur Kunsthal KAdE: rondleiding 
11.15-12.15 uur workshop animatie deel 1
12.15-12.45 uur lunch
12.45-14.15 uur workshop animatie deel 2
14.15-14.30 uur presentatie aan (groot)ouder/verzorgers

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de expositie in Kunsthal KAdE én wil je zelf aan de slag met animatie? Meld je dan aan!

Samenwerking
Deze activiteit is bijzondere samenwerking tussen Kunsthal KAdE, kunstenares Gemma Oosterhof (nieuwsgierig naar haar overige werk: Gemma Oosterhof) en de Kunstbrouwerij. Bekijk hier meer informatie over de tentoonstelling in Kunsthal KAdE.

Deze workshop is voor de leeftijd 10+.

Datum wo 01 mrt
Tijd 10.00-14.30 uur
Locatie Kunsthal KAdE & Eemhuis
Toegang €22,50 incl. lunch
Leeftijd 10+
Docent Gemma Oosterhof

CONTACT

ZOEKRESULTAAT