Maak reuze insecten met zwerfafval en bezoek de voorstelling Erik of het klein insectenboek in Flint.

Tijdens FLINT, FIXEN & FRIET ga je onder begeleiding van de jonge kunstenares Gemma Oosterhof in een atelier aan de slag met zwerfafval. Je leert handige tips en gaat vooral lekker zelf aan de slag met het maken van een reuze insect.

Na deze creatieve workshop eten we friet met elkaar. Daarna is het tijd voor het bezoek aan het theater Flint. Hier bekijken we de geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek: Erik of het klein insectenboek. Een visuele en muzikale voorstelling waarbij je ogen en oren tekortkomt!

Erik is een fantasierijk jongetje dat gefascineerd is door insecten. Als hij plotseling krimpt tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in het stadspark. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan huizen.

Gaandeweg ontdekt Erik dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten gif. Kan Erik zichzelf en de insecten redden?

Neem hier alvast een kijkje om meer te weten te komen over het verhaal en bekijk de trailer: https://flint.nl/programma/seizoen-22-23/erik-of-het-klein-insectenboek-8plus/#

Programma
15.30 Eemhuis: workshop reuze insecten maken
17.45 avondeten
18.30 wandelen of fietsen naar Flint
19.00 theatervoorstelling Erik of het klein insectenboek in Flint
+- 20.30 (precieze tijd volgt nog) ophalen en mini expositie zelfgemaakte insecten voor ouders in zaal 4 van Flint

Handig om te weten:

- We verzamelen in het Eemhuis voor de workshop en het avondeten.
- We eten friet met een snack naar keuze. Heb je een allergie? Neem dan ruim van te voren contact op met nienkesmit@scholenindekunst.nl om te overleggen, of neem zelf avondeten mee. 
- We wandelen of fietsen gezamenlijk naar Flint (900m). 
- Na afloop gaat je reuze insect mee naar huis.
- Kom je onderweg naar het Eemhuis zwerfafval tegen? Neem dan wat mee en geef het een nieuw leven als onderdeel van jouw reuze insect.
- De prijs is inclusief avondeten en de theatervoorstelling.

Afsluiting in Flint
Na afloop van de voorstelling worden de kinderen opgehaald in Flint. Ouders kunnen zich melden bij de kassa van Flint. In zaal 4 (bij het restaurant) sluiten we de activiteit af met een mini expositie van de zelfgemaakte reuze insecten. De precieze eindtijd van de voorstelling is nog onbekend. Zodra we dit weten, brengen we de ouders hiervan op de hoogte.

Wil jij je eigen kunstwerk maken van zwerfafval én een prachtige theatervoorstelling zien? Meld je dan nu aan!

Dit is een samenwerking tussen Gemma Oosterhof (wil je meer zien van Gemma: Gemma Oosterhof) , Flint en Kunstbrouwerij.

Deze activiteit is voor de leeftijd 8+.

Datum do 02 mrt
Tijd 15.30-20.30 uur
Locatie Eemhuis & Flint
Toegang €37,50 (incl. avondeten en theatervoorstelling)
Leeftijd 8+
Docent Gemma Oosterhof

CONTACT

ZOEKRESULTAAT